یکی ازمباحث مهم درتولید و مصرف انرژی و کاربرد نیروگاه خورشیدی، بهره گیری از منابع پاک و انرژی پایدار است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم به مقایسه نیروگاه خورشیدی و گازی و بعد بادی بپردازیم تا بدانیم کدام یک برای ما و محیط زیست بهتر است.
با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی دو گانهها شکل پیشرفته تری به خود گرفت و در عرصههای گوناگونی مطرح شد. یکی از دو گانه های قدیمی که همه با آن آشنایی داریم مرغ و تخم مرغ است اما دو گانه در عصر امروز متفاوت تر است برای مثال همواره برای ما مطرح بوده که آیا صادرات برق ارزش افزودۀ بیشتری به وجود میآورد یا صادرات انرژی به شکل برق به صرفهتر است؟
این دست از دوگانه های مطرح شده در بسیاری از موارد باعث خروجی و تقابل دو سبک فکری و دیدگاه متفاوت می شود. در این میان، قصد داریم، ضمن پرداختن به یکی از این دوگانههای مطرح شده در حوزه انرژی نسبت به محک زدن این دیدگاهها نیز اقدام نماییم.
رقابت و مقایسه نیروگاه خورشدی و گاری ( تقابل یکی از این دو گانه ها)
کاربرد انرژی خورشیدی وبهره گیری از نیروگاه خورشیدی ازنظر زیست محیطی وفنی و اقتصادی درمقاسه با نیروگاه گازی کاملا برتری چشم گیری داشته است .
عدم انتشار گازهای گلخانه ای، آب فراوان و دوستدار محیط زیست بودن از جمله مزایای زیست محیطی نیروگاه های خورشیدی هستند و همچنین راندمان نیروگاه های خورشیدی بالا بوده و هزینه نگهداری، تعمییر و استهلاک قطعات و هدر رفت انرژی قابل مقایسه با نیروگاه های گاز نمیاشد و نیروگاه های خورشیدی یک و نیم برابر راندمان کاری بیشتری نسبت به نیروگاه گازی دارند.
کشور ایران در منطقه ای واقع شده که به لحاظ دریافت انرژی خورشیدی در بین نقاط جهان در بالاترین رده ها قرار دارد و به طور متوسط سالانه بیش از 280 روز آفتابی گزارش شده است که رقم بسیار قابل توجهی است. با عنایت به اینکه کشور ایران هشتمین کشور آلاینده جهان محسوب میشود، بین 1800 تا 2200 کیلووات ساعت برمترمربع انرژی خورشیدی میتوان تولید کند.
نیروگاه های گازی هم با استفاده از ژانرهای گازسوز و محرک های اولیه موتوری وی اتوربینها به تولیدبرق میپردازند. اما توربینهای گازی نیز معمولاً در ظرفیتهای بالا تولید میشوند و تکنولوژی آن در اختیار چند شرکت معروف از جمله زیمنس، آلستوم، رولزرویز و … است و دقیقا مشابه سیستمهای توربین گازی نیروگاهی است. این سیستمها نیز هزینه سرمایهگذاری اولیه بالایی دارند ولی نسبت به موتورهای رفت و برگشتی راندمان بالاتری دارند. نیروگاههای گازی اساسا برای عبور از پیک مصرف برق مورد بهره برداری قرار میگیرند، هزینه سرمایهای کمتری نیاز دارند، اما به علت محدودیت ترمودینامیکی از بازدهی بسیاری پایینی برخوردار هستند. زیر ساخت های تولید برق به شیوه حتی سیکل ترکیبی مناسبتر ازنیروگاه گازی است آن هم دربلندمدت. پس انرژی خورشیدی ون یروگاه های خورشیدی متمایز از نیروگاه های سیکل ترکیبی میباشد.
مقایسه نیروگاه خورشیدی و بادی با هم
نیروگاه های بادی یا مزرعه بادی هم ازچندین مجموعه توربین ها بادی تشکیل شده ک بروی آب هم میتوانند احداث شوند.
بزرگترین نیروگاه بادی دنیا، نیروگاه بادی روسکو در تکزاس آمریکا است که توان نامی ۷۸۱٫۵ مگاوات دارد
به دلیل قیمت پایین توربینهای برق بادی در مقایسه با دیگر صور انرژیهای نو نیروگاه های بادی هم حایز اهمیت میباشد.
ژنراتور نیروگاه های بادی از نوع آسنکرون میباشند. در زمان راه اندازی ژنراتور ابتدا به صورت موتور به را میافتد و تا زمانی که سرعت آن به سنکرون برسد ادامه دارد. در این زمان تغذیه موتور قطع میگردد و به صورت ژنراتور به کار خود ادامه میدهد و این هم مستلزم مکانیسمی است که باد به اون مقداری که حدنصاب است برسد و در مکانهای خاصی میتوانند نیروگاه بادی احداث کنند.
پس نیروگاه های خورشیدی به صرفه تر و در دسترسترین انرژی است که همگان میتوانند داشته باشند.
شما هم میتوانیدنظرات خودرابرایمان بازگو کنید
دیدگاهها 2